Tips voor de beste snelle workouts voor thuis.

Gepubliceerd op 10/12/2021

Ben jij op zoek naar een snelle workout voor thuis? Of zijn de sportscholen weer dicht?

Fit blijven kan soms moeilijk zijn, als je weinig tijd hebt. Hieronder helpen wij jou met inspiratie voor een snelle en effectieve workout. Een workout van 15 minuten per dag is al voldoende om je spieren een boost te geven en je stofwisseling te verhogen. Je krijgt al namelijk al voordelen vanaf 15 minuten per dag. Dus maak wat tijd en geef jezelf een boost. 

Je hebt niet persé een hele dure home gym te hebben om juist te trainen. Een paar hele simpele oefeningen zoals bijvoorbeeld opdrukken of squats helpen al enorm. Ook bijvoorbeeld traplopen is al enorm gezond. Hieronder geven wij een aantal oefeningen die je gemakkelijk thuis kunt doen met weinig tot geen materialen. 

Laten we beginnen met opdrukken. 

Opdrukken: Opdrukken spreekt een groot aantal spiergroepen aan, je hebt hier geen apparatuur voor nodig en is heel erg nuttig. Let bij het opdrukken op: Een rechte rug, handen op hoogte van je borst, benen bij elkaar en rustig opdrukken. 

Crunches: Met deze oefening spreek je de buikspieren aan. Ga op de grond liggen en leg je handen achter je hoofd. Nee nu niet slapen, breng je knieën omhoog en ga dan met je hoofd richting je knieën. 

Tip dit kun je het beste doen op een fitnessmat zo heb je geen last van een harde ondergrond en hou je het langer vol. Vind ze hier: Yogamatten - Fitnessmatten - Swfitness.nl is de vergelijkingssite voor uw fitness benodigdheden. 

Squaten: Nu gaan we je benen trainen. Ga rechtop staan en zet je voeten iets uit elkaar. Strek je handen uit, buig je knieën en hou je bovenlichaam recht. Laat je nu zover mogelijk naar beneden zakken en ga dan weer rustig omhoog. 

Tip dit kan je eventueel doen met een extra gewicht om het zwaarder te maken. Kijk wat voor soort gewicht jij fijn vind bij onze fitnessmaterialen. 

Tricep dip: Zoek iets in de trant van een stoel waar je jezelf tegen op kan duwen. Ga er met je rug tegen aan staan en plaats je handen op de rand van de stoel. Ga naar voren zodat je de stoel kan raken. Laat nu jezelf zakken tot je ellebogen en ga dan weer omhoog. 

Wij van swfitness.nl hopen dat je wat hebt aan de tips hierboven. Hieronder vertellen we wat meer over andere manieren om thuis fit te blijven. 

Fitnessapparaten: 

Natuurlijk is het aan te raden om een fitness apparaat in huis te halen.

Denk bijvoorbeeld aan een roeitrainer: Hiermee train je meerdere spiergroepen en verbrand je behoorlijk wat calorieën. Deze neemt niet veel plaats in, maar is wel erg effectief. Bekijk ze hier: Roeitrainers - Swfitness.nl is de vergelijkingssite voor uw fitness benodigdheden. 

Of ga voor een standaard hometrainer en verbrand zoveel mogelijk calorieën. Hometrainers vind je hier: Hometrainers - Swfitness.nl is de vergelijkingssite voor uw fitness benodigdheden. 

Home gym:  

Bij de home gym wordt je in staat gesteld om een groot aantal verschillende oefeningen uit te voeren op slechts één apparaat.  Hierdoor ben je in staat gericht te trainen op een groot aantal spieren en spiergroepen, terwijl je niet veel ruimte nodig hebt. Bekijk hier aanbod: home gym - Swfitness.nl is de vergelijkingssite voor uw fitness benodigdheden. 

Mocht je hierna nog niet genoeg inspiratie hebben om aan de slag te gaan. Dan vind je bij iedere rubriek en bij alle producten genoeg om aan de slag te kunnen. Waarmee ga jij de strijd aan? Laat het ons weten via het contact formulier en maak kans dat jouw verhaal gepubliceerd word. Swfitness.nl hustle for that muscle!